Klamm háborúja

 

– osztályterem-színház

Idén sikerült a Magyarországon sikeres osztályterem-színházi modellt Bulgáriába átültetni. Az előadást a Sztara Zagórai Állami Bábszínházzal koprodukcióként hoztuk létre. Lefordítottuk Kai Hensel „Klamm háborúja” című darabját németről bolgárra, és kiajánlottuk a Sztara Zagorai Bábszínháznak, amely évek óta prózai darabokat is játszik. A bolgár iskolai élet sajátosságait figyelembe véve, készítettük egy külön adaptációt a színház számára. Az előadást koprodukcióként hoztuk létre. A munka nagy részét Magyarországon végeztük. A bulgáriai bemutató egy hetes ottani próba után, október 22-én volt. „A humoros fordulatokban és poénokban gazdag előadás, egy megrázó rapszódia a tanári létezés mibenlétéről, és nem utolsó sorban a munka és az elhivatottság közötti dimenzionális különbségről”  

Közösen tervezünk további előadásokat Budapesten, Szegeden és Bulgária déli részein. Az előadások után közönségtalálkozó keretein belül az alkotók pszichológus jelenlétében beszélgetnek a középiskolásokkal.

Szereplő: Ivanov Yancso

Rendező: C. Nagy István

Adaptáció: C. Nagy István

Jelmez: Hadzsikosztova Gabriella

Díszlet: C. Nagy István

Zeneszerkesztés: Nikolai Ivanov -OM

In the Mirror of Stories

A Malko Teatro 2014. október 04. és október 13-a között részt vett a „Mondák tükrében” (In the Mirror of Stories) című, az Európai Unió Erasmus + pályázatának keretében megrendezett színházi workshopon, Krakkóban a Teatr Zaleznyben. A workshopon Magyarországon kívül a szlovákiai Teatr Na Perone és a krakkói Teatr Mumerus vett részt. A workshop közös előadással zárult, melyet Krakkóban a Teatr Zaleznyben, illetőleg a Krakkói Régészeti Múzeumban mutatták be. 

A Kossuth Rádió kettő anyagot készített a projektről, amely a Jelenlét című műsorában hangzott el, 2014. október 19-én, illetve 2014. október 26-án.

www.flickr.com/photos/ilvic/sets/72157648643210611/page3/

Malko Teatro nyelv menü Lang HU Lang BG Lang EN